Facebook opgraderer: Nye funktioner vej

September 2017

 

Facebook har de seneste måneder lanceret flere nye funktioner der giver brugeren flere muligheder i appen end bare det oprindelige formål at se nyheder fra ens venner.

Facebook er i krigshumør

Især to undersider ligner til forveksling andre apps og platforme der måske burde føle sig truet af Facebooks indtrængen på deres områder.
Marketplace er en underside på Facebook der gør det lettere at købe og sælge ting via appen. Derudover kan man i Watch se videoer og undersiden er produceret specifikt til Facebook som en direkte konkurrent til YouTube.

Begge undersider vil give gode muligheder for målrettet annoncering, da det med disse sider bliver endnu mere præcist at finde de rette personer baseret på deres adfærd på Facebook.

Marketplace

Efter at være blevet testet i USA og England i et lille års tid, har Facebook i august rullet undersiden Marketplace ud i 17 europæiske lande – herunder også Danmark.

De senere år er Facebook blevet et sted hvor mange har handlet med brugte ting i diverse grupper. Nu gør Marketplace det lettere for private at købe og sælge ting på Facebook.

Marketplace fungerer langt hen ad vejen som andre brugtbørser, hvor du kan søge efter produkter indenfor en radius eller mere specifikt med filtre og prisniveauer. På samme måde kan du selv oprette annoncer og modtage henvendelser direkte i Messenger.

DBA er en populær brugtbørs i Danmark med 1,6 millioner månedlige besøgende, men med Facebooks eksisterende 3,5 millioner månedlige brugere vil Marketplace unægteligt blive en stor udfordrer til DBA.

Efter opdateringen af Facebook-appen har Marketplace fået den prominente placering i menu-rækken mellem Venneanmodninger og Notifikationer.

Du kan læse mere om den nye funktion hos Facebook her.

Watch

Facebook går til gengæld direkte efter struben på YouTube med deres nye video-tjeneste Watch. Tjenesten skal samle de serier og programmer som dine venner ser, kommenterer på og deler.

I første omgang vil der dog ikke være tale om serier som man kender fra streaming-platforme som Netflix, HBO og Viaplay. Indholdet kommer blandt andet til at bestå af interaktive shows, hvor brugerne kan påvirke indholdet via Facebook samt blogging-videoer og live-transmitterede sportsbegivenheder.

Desuden vil det være muligt at se hvilke videoer ens venner ser, kommentere på videoer via Facebook-grupper og følge ens yndlingsproducenter, så man ikke misser nogle vigtige videoer.

I første omgang ruller tjenesten kun ud til nogle få testere, så vi må desværre vente på at Facebook melder ud, hvornår Watch kommer til Danmark.

Du kan læse mere om den nye funktion hos Facebook her.

Annoncering på vej?

I takt med at både Marketplace og Watch er blevet rullet ud verden over, er rygterne om at Facebook tester annoncer på platformen begyndt at svirre.

Hvis Facebook lykkes med at stjæle brugere fra sider som DBA og YouTube, betyder det også at brugernes adfærd på disse sider nu kan trackes og udnyttes til målretning af annoncer på Facebook. Annoncer der kan målrettes direkte til brugere der søger efter f.eks. brugte læderstøvler, et sofabord osv. eller brugere der ser madprogrammer hver aften vil være utrolig attraktive for annoncører såsom webshops.

Vi glæder os selvfølgelig rigtig meget til at dette bliver muligt!

Find Wi-Fi via Facebook

Facebook lancerede i juni menuen “Find Wi-Fi” i appen. Funktionen gør det muligt at finde det nærmeste Wi-Fi hotspot hos virksomheder der har delt Wi-Fi via deres virksomhedsside. Det kan f.eks. være virksomheder såsom en butik, et indkøbscenter, en café osv.

Denne funktion er både til fordel for privatpersoner og virksomheder. Som privatperson er det jo altid rart at kunne finde gratis Wi-Fi (især på ferien), men det giver også virksomhederne mulighed for mere eksponering, idet brugerne får nem adgang til deres virksomhedsside. Man får nemlig ikke kun vist placeringen af Wi-Fi netværket, men også netværkudbyderens virksomhedsside på Facebook, så brugeren nemt kan se åbningstider eller skrive til virksomheden.

Du finder funktionen under menuen “Find Wi-Fi” i Facebook-appen.

Du kan læse mere om den nye funktion hos Facebook her.


Kender du nogen der skal kende til de nye funktioner? Du er velkommen til at dele blogindlægget.

Hvis du vil have relevante nyheder fra Facebook direkte i din indbakke, kan du tilmelde dig vores månedlige nyhedsbrev lige her.